Nieuws

agenda

Adviesraad Zwolse Koers gestart


Met ingang van oktober 2022 heeft de Zwolse Koers een eigen adviesraad. De adviesraad zal 2 à 3 keer per jaar bij elkaar komen om de activiteiten van de Zwolse Koers te volgen en adviezen te geven. Hun perspectief van de arbeidsmarkt draagt bij aan een andere kijk op leren en de samenwerking tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt, gebundeld in de Zwolse Koers.

Eerste bijeenkomst

In de eerste bijeenkomst van eind september toonden de leden al direct een grote betrokkenheid door met praktische verbeterpunten voor de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven te komen. Zo gaven zij aan dat de formats voor stage- en afstudeerrapportages niet altijd voldeden aan de verwachtingen van de opdrachtgevers van die opdrachten.  Ook werd uitvoerig gesproken over vaardigheden en skills die studenten beter één dag in de week in de praktijk kunnen (en zouden moeten!) leren dan op school.

Samenstelling adviesraad

Het hebben zo’n raad – variërend in vorm, omvang en naam – is al gebruikelijk binnen het mbo- en hbo-beroepsonderwijs. De adviesraad voor de Zwolse Koers bestaat uit Ingrid Geveke, Steven Gerrits, Luut Kroes, Eric Krabbe, Henrik de Leeuw, Carlijn Postma, Boy Rolloos en Ferenc van Damme. Zij zijn actief in diverse sectoren van het mkb, financiële advisering, contentmarketing, advies en onderzoek, overheid en een accrediterende instantie. Alle leden kennen de regio Zwolle goed. Ze representeren bedrijven of instellingen met economische processen of zijn hieraan verwant. Een aantal van hen werkt al langer met jonge mensen die nog student zijn of inmiddels als jong professional actief zijn.

Terug naar het overzicht