Nieuws

agenda

Eerste certificaten pilot Zwolse Koers uitgereikt


Vorige maand ontvingen 11 mbo studenten van Landstede en Deltion een certificaat voor het volgen van de module ‘Interne Analyse’ bij Hogeschool Windesheim. Deze module was in het kader van de pilot van de Zwolse Koers waarin mbo studenten konden proeven aan het volgen van onderwijs op het hbo.

Bij het voldoende afronden van deze module krijgen de studenten een vrijstelling voor het desbetreffende onderdeel als zij een verwante vervolgstudie gaan volgen op Windesheim. Het werkveld werd hier ook bij betrokken want het onderzoek vond plaats bij bedrijven in de regio, zoals Menges Schoonmaak, Beterbad en Transferro.

De module werd in teamteaching verzorgd door Marleen Kramer (docent Deltion) en Martijn Kammeijer (docent Windesheim). Zij hebben veel van elkaar geleerd met betrekking tot de benodigde aansluiting van een mbo student naar het hbo en nemen dit mee in de volgende module.

Met deze pilot zet de Zwolse Koers in op vernieuwend economisch onderwijs. In het voorjaar wordt deze pilot nogmaals gedraaid en kan weer een nieuwe groep mbo studenten van beide ROC’s, hbo ervaring opdoen op economisch gebied. De werving hiervoor is inmiddels gestart.

Meer weten? Voor vragen kan je terecht bij Marleen Kramer (Deltion College) en Gert-Jan Prophitius (Landstede MBO)

Terug naar het overzicht